Perfecte oogzorg.

Een perfect zicht begint bij een goede opmeting van jouw ogen. Om dit zo nauwkeurig mogelijk te doen, maken we gebruik van enkele handige toepassingen die ons toelaten om jou de perfecte oplossing te bieden.

VisuReal ®

De nauwkeurigheid waarmee je brillenglazen in jouw nieuwe bril geplaatst worden, heeft een enorme invloed op het resultaat. Aangezien elke gezichtsvorm uniek is, is de plaats waar je pupil door het glas kijkt voor iedereen verschillend. Dit centrale punt bepalen we met hoogtechnologische meetapparatuur. Met het VisuReal ® videocentreersysteem behalen we een meetprecisie tot op een tiende van een milimeter. Zo kunnen we jouw kwaliteistglazen uiterst nauwkeurig slijpen. VisuReal ® garandeert het hoogste comfort en het beste kijkresultaat.

Enkelvoudige glazen en multifocale glazen

Enkelvoudige glazen zijn geschikt voor brildragers die hun bril gebruiken om scherp te zien op verre afstanden óf om dichtbij goed te zien. Absil Optics levert jou enkelvoudige glazen in alle voorkomende sterktes en in kunststof of glas. Heb je naast een bril ook nood aan een leesbril? Dan kan je in plaats van 2 brillen aan te schaffen kiezen voor één bril met multifocale glazen. Deze glazen zijn opgebouwd uit meerdere sterktes. Hiermee kunt u veraf en dichtbij goed zien. Daar komt bij dat wie brillenglazen aanschaft bij Absil Optics, kan rekenen op een gepersonaliseerde aanpak, een grondige analyse van zijn of haar behoeften en geniet van een breed servicepakket.

3 TIPS om te wennen aan multifocale glazen.

Draag je voor het eerst een bril met multifocale glazen? Dat kan soms even wennen zijn.
Je hersenen moeten zich aanpassen aan de nieuwe manier van kijken.

1. Draag je bril zoveel mogelijk.

Door je nieuwe bril zoveel mogelijk te dragen zal je er sneller aan wennen. Je oude bril draag je beter niet meer. Ga dus ook niet switchen tussen je oude en nieuwe bril. Je ogen moeten zich dan voortdurend aanpassen aan de verschillende glasontwerpen en kunnen hierdoor vermoeid raken.

2. Draai je hoofd, niet enkel je ogen.

Beweeg je hoofd in de gewenste kijkrichting, niet enkel je ogen. Zo maak je optimaal gebruik van de verschillende kijkzones in je glazen. Beweeg je alleen je ogen, dan kijk je al snel door het wazige randgebied. Je hoofd bewegen geldt ook in de auto wanneer je in de zijspiegels kijkt of achterom kijkt om achteruit te rijden. Als je iets boven ooghoogte wil nemen, bijvoorbeeld in de supermarkt, til dan je kin op. Als je iets wil lezen, hou je de tekst best recht voor je.


3. Op de trap: kin op de borst.

De trap afgaan kan eigenaardig zijn in het begin. Ook hier geldt: draai je hoofd, niet enkel je ogen. Kijk door het bovenste deel van de glazen en breng je kin naar je borst. Kijk goed naar beneden voor je een stap zet en hou je vast aan de leuning. Dan word je het snel gewoon.